Protegit: Àlbum de fotos: VI Certamen de lectura en veu alta

El contingut està protegit amb contrasenya. Per veure’l, introduïu la contrasenya a continuació:

VI Certamen de lectura en veu alta

El passat dijous 5 de març tots els nens i nenes de cicle superior vam gaudir d’una vetllada de lectura a l’Ateneu de Cervelló.

Vam celebrar el VI concurs de lectura en veu alta on van participar la Maria Laborda i la Carla Fernández com a representants de cinquè i el Pau Romagosa i el Jan Guilleumot coma a representants de sisè.

El jurat ho va tenir ben complicat per prendre la decisió final ja que tots els lectors i lectores ho van fer molt bé. Finalment va guanyar la Carla Fernández de cinquè i el Jan Guillemot de sisè.

Volem felicitar a tots els participants i a tots els nens i nenes de cicle superior que es van preparar les lectures ben a consciència.

Durant la vetllada també vam gaudir del text “El dia que em vaig convertir en ocell” que va llegir la Sara Genovart.

Moltes felicitats a tots i totes!

sdr

 

AFA: Xerrada sobre nutrició “Ets el que menges”

El passat dimarts 25 de febrer va tenir lloc a l’ateneu la xerrada de Nutrició “Ets el que menges”, a càrrec de la nutricionista Anna Gil, del Centre Kinetic Salut de Cervelló.

Vàrem parlar sobre aspectes importants en l’alimentació infantil, com la quantitat de llegums, cereals, verdura, làctics, carn o peix que hauríem de consumir setmanalment; a partir de quines edats hem de vigilar més amb els carbohidrats; ens van explicar per què és tan dolent el sucre, com diuen i perquè el necessitem. També que no tots els sucres són dolents i que podem consumir-ne, però sense excedir el màxim diari.

També vàrem analitzar l’etiquetatge nutricional de la indústria alimentària, vàrem xerrar sobre el concepte “eco” i “bio”; què hem de tenir en compte a l’hora de comprar productes processats; i l’Anna ens va compartir una llarga llista de productes nutricionalment bons, encara que no ho semblin.

Durant l’hora i mitja, gairebé dues hores de xerrada, l’Anna ens va donar molt bons consells sobre esmorzars i berenars saludables, així com receptes i canals d’instagram, referents en temes d’alimentació avui en dia.

Moltes gràcies Anna Gil i Kinetic per deixar-nos aprendre tant de vosaltres.

Espai de menjador: Tastet de Guacamole amb dips de truita de blat de moro

EL febrer és el mes del carnestoltes i hem triat un tastet ben divertit, acolorit originari de Mèxic i molt saludable, el GUACAMOLE !!!!

L’ingredient estrella del Guacamole és l’alvocat, un fruit que no només és deliciós, ja que si ho consumeixes freqüentment, podràs gaudir de les seves múltiples propietats saludables.
L’alvocat té greixos monoisaturats, els quals ajuden a les funcions del cervell i d’altres membranes del cos humà.
A més, l’hem acompanyat de dips de truita de blat de moro, que de ben segur agradarà a tots els infants.

Protegit: Àlbums de fotos de Carnestoltes

El contingut està protegit amb contrasenya. Per veure’l, introduïu la contrasenya a continuació:

La Nyumbú arriba a sisè

Sabeu qui és la Nyumbú?

La Nyumbú és una petita nyu de la sabana africana que arriba a 6è en forma de lectura. Les nenes i els nens de 6è s’endinsen en aquest ecosistema per conèixer les meravelloses criatures que allà hi habiten. Us recomanem la seva lectura.

La Nyumbú viu moltes aventures i transmet una tendresa que enamora. Així que no deixa d’inspirar els grups per a treballs de classe. Hem decidit dibuixar alguns personatges, hem mirat vídeos, preparat una dansa i ens hem disfressat d’ells pel Carnaval.

D’aquí a ben poc ens visitarà la seva autora, estem impacients!!!

Juguem i aprenem

La classe del medi ambient sempre estem fent activitats molt divertides, en aquest cas hem reforçat les taules de multiplicar amb el tangram, amb el joc de jo tinc tu tens i amb la multipilota. Gaudir i aprendre són dues paraules que han d’anar sempre de la mà.

El cercle de les paraules boniques

A Educació emocional la classe de 4t hem treballat la cohesió de grup a través del cercle de les paraules boniques. Ens hem dit frases molt maques els uns als altres, tots junts formen un gran equip!

Us animem a consumir fruita de temporada: ara toca calçotades i moltes taronges

Gaudiu menjant fruita i verdura de temporada perquè estan molt més bones, tendres i gustoses.

Aviat s’acabarà l’hivern i arribaran noves varietats.
Quines gana de menjar taronges, kiwis,pomes, mandarines i cebes…

&;

AFA- Entrevista Priscila Besterio- Disciplina positiva

Què és la Disciplina Positiva? Per a què serveix?

Ens ho explica la Priscila Besteiro a l’audio-entrevista que li hem fet des de l’AFA de l’Escola Nova.
Amb aquest audio, inaugurem el Programa de Podcast de l’Espai Familiar.