Acte inici de curs 24-25

Iniciem un nou curs on tota la comunitat educativa som persones clau a l’escola.

El passat dimarts dia 10 de setembre vam fer l’acte de benvinguda al curs 24-25 amb tot l’alumnat de l’escola excepte els infants de I3 que estaven en procés de familiarització.

Els nostres gegants, el Ferran i la Carme, també hi van assistir gràcies a la colla gegantera de l’escola.

Vam presentar a totes les mestres i vam acollir als alumnes nous que s’incorporen a l’escola.

A més a més cada aula va preparar amb la seva tutora una clau on van escriure tot el què agraien. Per cursos van anar sortint representants de cada classe amb la mestra i van llegir el què havien escrit a la seva clau.

Cada aula tindrà tot el curs una llibreta on podrà apuntar el què van agraint.

GRÀCIES PER SER UNA PERSONA CLAU A L’ESCOLA NOVA

Bon inici de curs a tothom!!!!

Recomanacions d’estiu 23-24!

Comencen les vacances i és moment de fer-vos alguna recomanació per gaudir de l’estiu.

La Nati Bergadà ens proposa 65 activitats per gaudir de l’estiu:

Aquest estiu, l’Edu365 us ofereix les “Olimpíades d’estiu”, un seguit de propostes per passar unes vacances divertides.

A la pàgina de Super Campus SX3 també trobareu un munt de recursos audiovisuals endreçats per cursos:

A la pàgina web del Genius també trobareu un munt de propostes lectores per l’estiu:

 

Per últim, la Maria Gajas, especialista en literatura infantil i juvenil ens fa aquestes recomanacions de lectura:

 

Entenem i respectem la diversitat afectivosexual

Els nens i nenes de 6è hem fet aquest producte final del nostre projecte d’educació afectivosexual.

A classe aquest trimestre hem tingut l’oportunitat d’aprendre més sobre aquest tema i creiem que és molt important que tothom conegui la diversitat afectivosexual i els tipus de famílies que hi poden haver.
Amb aquest vídeo volem ajudar a entendre-ho millor i sobretot a que tothom tingui actituds respectuoses amb aquesta diversitat! Preparats i preparades?
Que comenci l’acció!
Classe de 6è

Banyet en família

Els infants d’infantil 4 i d’infantil 5 han estat tot el curs anant a la piscina a fer curset de natació.

L’últim dia de curs han fet portes obertes, on les famílies han pogut veure l’evolució dels seus fills i filles. Després han pogut fer un banyet familiar a la piscina exterior, gaudint de la companyia i del bon temps.

Aprenent robòtica

Les mestres de l’Escola Nova ens formem en robòtica.

Dins del Pla d’estratègia digital i gràcies al Fons europeu Next generation l’escola hem rebut una dotació de robòtica força important. Creiem que la robòtica és una bona eina per desenvolupar diferents competències que ens demana l’actual currículum així que ens estem formant per tal de portar-ho en pràctica a les aules.

Actualment ja tenim un taller de robòtica que fan els grans de l’escola però volem aplicar la robòtica en àrees curriculars com les matemàtiques.

El passat dijous vam tenir una formació inicial on vam poder manipular i descobrir els diferents robots que ens han arribat ( el Dash, el Tale-bot. l’Edison, el Lego Spike Prime, l’Mbot2…). Seguidament podeu veure alguna presentació dels robots:





 

Estem engrescades amb aquest repte!

Descobrint la història de Cervelló

Els  nens i les nenes de P3 no parem de descobrir coses noves del nostre municipi.

D’una banda, vam fer una sortida per descobrir la vida d’un dels nostres cervellonencs més coneguts, en Josep Tarradellas. Vam anar a la que va ser casa seva, a la que va ser la seva escola i al monument, en el seu honor, que hi ha a la rambla.

També hem anat a fer La Ruta del Vidre, una sortida on ens van explicar la tradició del nostre poble en el treball d’aquest producte. Vam veure l’antiga fàbrica, ens van explicar qui era en Joaquim Mensa i vam visitar l’església de Sant Esteve, molt relacionada amb la vida d’aquest empresari del vidre i antic alcalde de Cervelló.

A l’Escola Nova valorem la història i les tradicions, i volem construir un futur sense oblidar i respectar el nostre passat. Moltes gràcies a la Gayle, a la Rosaura i al Francesc del grup de Recerca de Cervelló i a la Marta de la Biblioteca de Cervelló per descobrir-nos el nostre poble!

El planeta és de tots i totes i ens necessita

La classe de 6è us volem informar que hem realitzat un projecte dins el GEP (Generació plurilingüe) en el qual l’escola participa.

Fent ús de la llengua anglesa, hem fet diferents activitats per aprofundir en el tema de les 4R (reuse, reduce, recycle and repair) i com a product final hem preparat unes infografies sobre el medi ambient. Les trobareu en alguns espai de dins i fora de l’escola, dins de l’ajuntament i també en els panells informatius de tot el poble.

En les infografies llegireu  algunes dades que ens han semblat interessants compartir amb vosaltres sobre els temes següents: l’aigua, l’ús de plàstic, paper, vidre, altres materials que cal portar a la deixalleria i l’ús de joguines i roba. D’altra banda, trobareu consells i recursos que podeu posar enpràctica per a cuidar millor el nostre entorn del poble. Fins i tot hi trobareu uns codis QR sobre el programa RECICLOS o la pàgina web: Residu on vas?

Ens agradaria molt que les poguéssiu llegir i aplicar una mica aquestes mesures en el vostre dia a dia.

EL PLANETA ÉS DE TOTS I DE TOTES I ENS NECESSITA.

Els i les ecologistes de 6è de l’Escola Nova

Cantània 2014: El naufragi

La setmana passada l’alumnat de 5è vam gaudir d’una de les experiències més especials d’aquest curs, la Cantània.

Va ser una posada en escena espectacular on es va poder veure clarament l’esforç dut a terme al llarg del curs. Estem molt contents i orgullosos d’haver realitzat aquesta activitat en un dels teatres emblemàtics de Barcelona, no es pot dir cada dia que has fet un concert sobre l’escenari de l’Auditori de Barcelona.

Si voleu més informació podeu entrar a la web de l’auditori on també hi trobareu totes les cançons:

https://www.auditori.cat/ca/album/el-naufragi/

 

Selfies poètics a cicle superior

Els nens i nenes de cicle superior han estat endinsant-se en el món de la poesia.

A les sessions de biblioteca hem estat treballant durant diversos dies alguns dels aspectes de la poesia. Per fer aquesta activitat ens hem inspirat en els Selfies poètics de la Maria Gajas (una gran experta en literatura infantil i juvenil).

Hem portat a terme l’activitat en diverses sessions.

En la primera vam parlar sobre què és la poesia per nosaltres. Cadascú va fer un post-it amb les seves idees i vam fer una posada en comú. Al final ho vam recollir tot en uns murals que vam penjar a la biblioteca. També vam poder llegir llibres de poesia que tenim a la biblioteca.

A la segona sessió vam fer una passejada poètica. Els nens i nenes es van trobar penjats molts poemes a la biblioteca. Els poemes eren del llibre “Viatja vers. Poesia a la butxaca dels texans” de la Chiara Carminati. En silenci i en un ambient molt íntim van poder llegir els poemes i van triar el que més els va arribar, els va emocionar o es van sentir interpel·lats. Llavors l’havien de despenjar i escriure sota el títol la primera paraula que els vingués al cap. Darrera van escriure perquè havien triat el poema.

A l’última sessió individualment o per parelles els nens i nenes van transformar el poema en una producció audiovisual. Van crear vídeos a partir dels poemes que havien llegit intentant transmetre amb imatges allò que havien llegit. Us en deixem una mostra:

 

 

 

Ràdio Escola Nova. La comunitat educativa ben informada

Tot l’alumnat de la comunitat dels grans ha participat en el taller de ràdio escolar aquest curs 23-24.

Centre: Escola Escola Nova

Línia 5: La biblioteca escolar com a agent d’impuls i participació activa a la cultura digital.

Etapa: Primària

Objectius:

  • Fer un programa de ràdio escolar mitjançant el treball cooperatiu.
  • Potenciar l’ús del català com a llengua de comunicació.
  • Treballar estratègies de recerca d’informació.
  • Utilitzar la biblioteca i els recursos digitals del centre, de forma autònoma, per dur a terme el programa de ràdio. 

Explicació:

El 2015 es va iniciar aquest taller i es van gravar uns quants programes que podeu recuperar a la pàgina web de l’escola. Però, l’any 2020 a causa de la pandèmia es va deixar de fer.
Aquest curs hem recuperat la ràdio amb moltes ganes de tenir ben informada i entretinguda tota la comunitat educativa de l’Escola Nova.

La realització d’aquest taller permet fer un treball multidisciplinari que inclou competències lingüístiques, digitals i d’aprendre a aprendre.

El taller ha constat de quatre sessions d’una hora i mitja:

  • A la primera sessió hem fet una presentació del taller amb una petita introducció històrica sobre la ràdio, el llenguatge radiofònic, l’entrevista… Després s’han constituït els grups i assignat les seccions. Dins de cada programa hi ha seccions diferents com poder ser l’informatiu, el concurs, la secció literària, les recomanacions literàries, l’entrevista, la música, el cinema, els esports, etc…
  • A la segona sessió cada grup ha redactat la seva secció. En aquesta sessió és molt important fer una bona cerca d’informació i hem après a buscar en fonts d’informació fiables i a detectar les fake news. A més a més l’alumnat ha hagut de redactar la secció en un document drive compartit amb els companys i companyes de grup i amb la mestra. D’aquesta manera també treballem la competència digital i de treball en equip.
  • A la tercera sessió s’han acabat de polir les seccions i es presenta tot l’equip de gravació. També es grava alguna falca per tal de començar a familiaritzar-se a parlar davant del micròfon. A cada programa intentem que hi hagi alguna part d’alguna secció en llengua castellana i també en llengua anglesa. Enguany hem comptat amb la col·laboració de l’auxiliar de conversa en llengua anglesa i que ha donat un cop de mà amb la pronúncia i la redacció de les seccions.
  • L’última sessió ja és la de la gravació del programa.

En aquestes imatges podeu veure el procés d’elaboració dels programes.

 

 

 

 

Estem molt contents i contentes de la feina feta i de tots els aprenentatges que hem adquirit.

De cara al curs vinent esperem poder continuar amb la Ràdio Escola Nova i anar millorant i aprenent sobre aquest món tan interessant i ple de possibilitats.

Seguidament us adjuntem els cinc programes gravats aquesta temporada:

 

&

;