Fem la setmana de la ciència!

Aquest mes de Novembre hem celebrat la Setmana de la Ciència a la classe de la Biologia.

A P4 hem estat estudiant a Charles Darwin i la seva Teoria sobre l’Origen i  l’evolució de les espècies. Hem mirat vídeos, llegit llibres i revistes, i investigat sobre la Selecció Natural.

Per acabar d’entendre-ho, el divendres, vam visitar el Cosmocaixa per fer un taller anomenat “Sortir de l’aigua”, on ens explicaven com eren els primers éssers vius i com ho van fer per adaptar-se a medis terrestres. Hem descobert que la NATURA és impressionant!!!

Us deixem unes imatges de la nostra visita al museu.

Els petits ja fem tallers!

Les nenes i els nens d’educació infantil  cada dimecres per la tarda, juntament amb les famílies col·laboradores, gaudeixen dels tallers.

Els tallers són una forma de treball diferent , tan a nivell organitzatiu com tècnic.

Els grups són formats per infants d’I3, I4 i I5 i la seva dinàmica és gaudir d’unes activitats curriculars de manera més lúdica, manipulativa i vivencial. Això permet que els infants es coneguin més entre ells i puguin forjar més relacions, a banda de les que ja tenen amb els alumnes del seu grup.

Els grans ajuden als petits i adquireixen responsabilitats, els petits observen i aprenen el comportament autònom dels grans…

Els tallers que es duen en aquest primer trimestre són ;

–          El taller de l’hort

–          El taller d’expressió corporal

–          El taller de cuina

–          El taller de construcció.

De cara al segon trimestre, el grup d’I3 s’incorpora i s’afegeix un nou taller de jocs tradicionals.

Els nens i les nenes de tercer anem de sortida

Els  i les alumnes de 3r vam anar de sortida al Prat, a visitar l’exposició: MENJA, ACTUA, IMPACTA!

Allà ens van explicar que ens enfrontem a una emergència planetària global, amb una crisi alimentària agreujada pel canvi climàtic, importants problemes de malbaratament d’aliments, de sostenibilitat, de salut, de fam, desnutrició, sobrepès, desigualtats i injustícies alimentàries, entre d’altres. Per tant, l’alimentació és un factor clau per avançar cap a la sostenibilitat de la vida humana al planeta.

Vam fer una visita a l’exposició i vam participar en les diferents activitats, després vam fer un taller on vam anar “a comprar peix al mercat” i en acabat vam veure si la nostra compra era sostenible o no.

Vam aprendre moltes coses i vam sortir d’allà amb moltes ganes de fer petits canvis que ens ajudin a nosaltres i al planeta.

Aquí us deixem més informació i unes fotografies de la nostra sortida. Esperem que us agradin!

Taller de construccions

Quines estructures que fem!!!

A aquest taller, s’ofereix als infants un espai ric en material que els hi permet l’acció lliure, per tal de poder experimentar, observar i manipular; i els convida a pensar de manera creativa, a inventar i resoldre problemes.

Trobada famílies col·laboradores de la Biblioteca

Avui a la tarda ens hem trobat a la Biblioteca de l’escola per conèixer quins objectius ens marquem.

La comissió de Biblioteca estem molt contentes de la participació a la trobada. Ens hem trobat amb famílies molt motivades i disposades a donar un cop de mà per impulsar la Biblioteca.

Ja ens estem organitzant i ben aviat començarem a treballar conjuntament per què els nens i nenes de l’Escola Nova puguin gaudir d’una biblioteca escolar de qualitat.

Moltíssimes gràcies a totes les persones assistents i a totes les que ens han mostrat el seu desig de participar!

P1 a la Biblioteca de la mà del Follet Idees

Les nenes i els nens de P1 hem anat a visitar la biblioteca municipal de Cervelló.

Molt emocionats hem anat caminant fins la biblioteca municipal per conèixer el Follet Idees.
Ens ha explicat un conte molt interessant. Hem pogut participar tots i totes, per això ens ha encantat.
Al final ens han deixat llegir i mirar bona part dels llibres que tenen a la biblioteca que en son molts, 20.000!

Un taller de booktrailer molt productiu!

El grup vermell ha realitzat durant 4 sessions unes recomanacions literàries ben originals

En aquest taller dels grans els alumnes de 4t, 5è i 6è han après què són els booktrailers.

A la primera sessió van aprendre què és un booktrailer i per a què serveix. Per grups de tres alumnes van triar un àlbum il·lustrat del fons de la biblioteca de l’escola.

A la segona sessió van dissenyar el vídeo fent un guió tècnic.

A la tercera sessió van fer la gravació de les imatges i del so.

A la quarta sessió van editar i exportar el vídeo.

 

Han après un munt de coses i seguidament en podreu veure el resultat:

 

Jo ja tinc el claki. I tu?


Els inventors i les inventores de  segon us animem a continuar reciclant l’oli usat i  portant el Claki a l’escola ELS DIJOUS.

Us estarem  esperant al hall al costat del dipòsit de clakis els dijous de 9 a 9.10 i cada mes us farem arribar l’informe que rebem del Projecte Oliklak.
Mireu el vídeo que us hem preparat des del projecte plurilingüe de l’escola.

P5 pedala en equip

Ecologia i esport s’uneixen a Cervelló

El passat dilluns 24 d’octubre, la classe de la història va recórrer els principals carrers de Cervelló a ritme de pedalada.
L’alumnat, cadascú amb la seva bicicleta, va gaudir d’un magnífic recorregut gràcies a l’assessorament del policia Carlos i els cotxes patrulla.
A més a més, els participants van rebre un avituallament ben saludable a càrrec de l’Ajuntament.
En definitiva, l’educació vial, l’esport i el respecte pel medi ambient es van unir per fer d’aquest matí un matí inoblidable!

Fem ciència amb la Sara, mare del Jan

La classe dels “Científics i les científiques” tenim la sort de comptar amb una científica entre nosaltres, la Sara, mare del Jan Martínez.

Així doncs, vam poder gaudir de dos grans moments en que la Sara ens va endinsar en el seu laboratori científic, ens va mostrar amb un vídeo com és el dia a dia en un laboratori, els instruments que fan servir en la seva feina, com funcionen els diferents aparells que empren… va resultar d’allò més interessant.
A continuació ens va explicar els  diferents tipus de branques que podem trobar dins del món científic, estàvem d’allò més intrigats, motivats i prestant molta atenció al que ens explicava. Ens va portar alguns estris i d’altres instruments que fan servir i vam poder experimentar amb allò que tenien en les mans.
En una altra visita que ens va fer, vam tenir la sort de poder gaudir de fer un gran experiment a l’aula, fent servir unes pipetes , primer per posar aigua amb oli, amb un mini embut, a continuació l’havíem d’agitar per veure com es movia, després, cadascú de nosaltres vam triar el colorant que li volíem afegir, i, finalment, amb ajuda de la nostra mestra Laura i de la Sara, vam posar un tros petit d’una pastilla que feia una reacció, vam tapar de seguida el tub i vam observar com feia bombolles i el color es movia.
Quina gran experiència que vam gaudir!!!!