Iniciem el curs amb energia!

Benvolguda comunitat,

El passat divendres 8 de setembre vam fer un breu acte de benvinguda al nou curs amb tots els infants de l’escola excepte I3 que està en procés de familiarització. Tot i així els vam tenir presents.

Que important és generar aquests espais on ens retrobem ens donem un lloc, generem pertinença i posem en comú aspectes importants per treballar plegades i plegats.

Vam presentar els grups d’infants, les mestres referents i monitores de cada grup i les mestres especialistes. Vam donar la benvinguda a dues alumnes que s’han incorporat noves a l’escola a I4 i 1r.

En aquest espai de trobada vam explicar que aquest curs treballarem de manera transversal tota l’escola ODS 13. Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. Vam donar a cada grup un detall comú igual per a tothom per a que tinguem present durant tot el curs a les assemblees, projectes d’aula, festes.

Us deixem l’enllaç per si voleu saber més sobre els ODS Objectius de desenvolupament sostenible ODS

Finalment vam fer un ball plegats i plegades per comunitats on cada comunitat transmetia amb el cos i la música una part de la cançó Som un equip del Club Súper3

Un acte breu i senzill que ens va permetre iniciar el curs entre tots i totes.

 

Feliç curs 23-24 a tothom!

Equip Escola Nova

Ens visita una il·lustradora

Les nenes i els nens de 1r hem tingut la sort de poder conèixer la il·lustradora del llibre El llop ferotge.

La Montse Tobella, il·lustradora del conte que hem llegit a l’aula ens ha ensenyat tèniques de dibuix professionals. Ha sigut molt divertit veure com a partir de figures planes es poden crear personatges d’un conte. Finalment ens ha creat un dibuix en directe que després ens ha regalat. Què interessant veure com el dibuixa i el pinta utilitzant diferents colors. Abans de marxar ens ha signat a tots i totes les còpies del conte.

Anem a Mas Casablanca

Les nenes i els nens de 1r i 2n hem anat fins a Taradell per conèixer la gran Mas Casablanca.

Hem pogut aprendre coses noves sobre els animals de granja. A més a més, ens han deixat tocar-los. Ha sigut un dia molt divertit per tots i totes. Ens encanta poder estar en contacte amb la natura i gaudir dels animals. També hem tingut temps per jugar a l’aire lliure.

Experimentem amb l’aigua

L’alumnat de 1r estem realitzant el projecte de l’aigua.

L’aigua és un tresor, per aquest motiu hem estat molt implicats en el projecte. Hem après la importància pels éssers vius i pel nostre planeta. Ens hem plantejat diferents reptes que volem aconseguir a través de la investigació i la cerca d’informació. Per acabar el projecte vam realitzat un experiment amb una bossa de plàstic per saber de primera mà com s’evapora l’aigua. Ens va encantar!

Mostra de talents a l’Escola Nova

Ho hem tornat a fer. Un cop més l’Escola Nova ha demostrat estar plena de talent!

El passat 22 de juny les alumnes i els alumnes de l’Escola Nova van omplir de màgia, música i dansa l’Ateneu de Cervelló participant a la segona mostra de talents “Quin Talent Tens?” de l’Escola Nova.  Més de 75 alumnes van tenir l’oportunitat de poder mostrar a la resta de la comunitat educativa les seves capacitats artístiques.

Va ser un matí per gaudir i recordar la quantitat de talents que acull la nostra escola. Una oportunitat per a que les alumnes puguin mostrar-se a les seves companyes i companys la part més artística i creativa que tenen.

Bon estiu famílies!!!

Acomiadem als nens i nenes de sisè

Amb el final de curs, l’alumnat de 6è deixa enrere una etapa plena de records i experiències. Han sigut uns darrers dies intensos i preciosos.

Han pogut divertir-se gravant un lipdub fent un recorregut per tota l’escola, recordar molts moments viscuts, passar un matí a la piscina, dissenyar i fer un mural pel pati de l’escola i participar en la mostra de talents!
També han gaudit d’un comiat amb les famílies, monitores i mestres que els hem acompanyat tot aquest temps. Gràcies a tots i a totes, han pogut trepitjar fort recuperant les seves arrels amb les quals van entrar a l’escola quan eren ben petits i petites.
Ara ja poden començar a volar en aquest pas a l’institut!  Els desitgem el millor i que gaudeixin del seu camí!

Recomanacions estiuenques!

En aquesta entrada us volem desitjar un bon estiu a totes les famílies i fer-vos un seguit de recomanacions molt entretingudes.

El passat dijous 22 de juny va ser l’últim dia d’escola i vam gaudir de la segona edició de “Tens un talent” i el dimecres 21 d’un matí ben fresquet a la piscina.

Tanquem un curs contentes de totes les experiències viscudes i d’un munt d’aprenentatges.

Us deixem diferents recursos per si els voleu aprofitar amb els vostres fills i filles.

Gaudiu de l’estiu!

 

Visca els patis oberts!

El 28 d’abril vam començar a fer patis oberts.

Cada divendres obrim les portes del pati d’infantil i, lliurement, tots els infants circulen per la pista, pel pati dels petits, per la terrassa i per la biblioteca.
Que maco veure com els grans van acompanyant als petits a descobrir els nous espais, amb quina estima es relacionen entre diferents nivells I com gaudeixen d’estar tots plegats!
Valorem l’experiència molt positivament!

L’Escola Nova organitza un Market amb altres escoles

La comissió GEP va a la EOI d’Esplugues!

El dia 23 de maig la Ylenia i la Paula de la comissió GEP van anar a l’Escola Oficial d’Idiomes d’Esplugues de Llobregat a presentar la proposta GEP que es va realitzar des de l’escola.
Juntament amb altres escoles de Catalunya van compartir les propostes tot realitzant un ”market” per poder visualitzar un petit tast de les activitats i evidències del que va fer cada escola, de tal manera que ens vam poder omplir d’ idees innovadores per a poder treballar l’anglès en altres àrees.
L’experiència va ser molt bona i enriquidora. Vam aprendre molt!

Activitats del programa GEP en llengua anglesa

Durant aquest curs hem fet moltes activitats de llengua anglesa gràcies a la nostra participació en el programa GEP.  D’aquesta manera, hem pogut practicar més l’anglès en diferents contextos motivadors.

Ens ha visitat el Jack, un mag magnífic que ens ha deixat amb la boca oberta. Hem pogut practicar diferents dances irlandeses i ens ho hem passat d’allò més bé! A més a més, hem après la lletra de la cançó Dance Monkey i hem muntat una coreografia amb el grup-classe!

No només això, també hem vist diferents espectacles en llengua anglesa i els nens i nenes més grans de l’escola han pogut resoldre un Escape Room anomenat Escape the Planet! A través de diferents proves a contrellotge han pogut salvar la humanitat d’una gran catàstrofe.

Hem après molt a través de totes aquestes activitats.