Bibliopati als patis oberts

Èxit de visitants a la biblioteca de l’escola els dies de patis oberts.

Com ja sabeu els dimarts i els divendres fem patis oberts a l’escola i els infants des de I3 fins a P6 poden circular lliurement pel pati.

Aquests dos dies tenim la biblioteca oberta i els nens i nenes poden venir a llegir contes, a escoltar contes, a mirar contes o simplement a estar tranquils i tranquil·les.

Us deixem algunes imatges d’aquests moments màgics on grans i petits comparteixen la seva passió pels llibres i les històries.

Xerrada sobre el dol

El passat dimarts 12 de març en el marc de les reunions pedagògiques vam gaudir de la xerrada de l’Angels Miret.

L’Angels Miret és mestra jubilada, psicopedagoga i formadora en processos de dol i pèrdua. Des del 2007 assessora a centres educatius, famílies i altres professionals que atenen menors en dol.

Va ser una trobada ben profitosa i ens va donar eines i estratègies per poder acompanyar en moments de pèrdua i dol pels nostres éssers estimats. Seguidament veurem uns consells que va donar a tall de resum:

Us deixem algunes imatges de la xerrada i algun dels llibres que va recomanar l’Àngels.

Una capsa de secrets a P2

Ens visita la Muntsa Mimó a la classe de segon per explicar-nos un munt de coses.

Com sempre és un plaer rebre a la Muntsa a l’escola. Aquesta vegada a visitat la classe de segon que s’han llegit el seu llibre “Una capsa de secrets”

Ens ha explicat d’on va sorgir la idea per escriure el llibre i ens ha explicat què hi havia dins la seva capsa de secrets quan ella era petita.

També ens ha respost tots els nostres dubtes i ens ha signat els llibres que ens podrem endur a casa. I a més a més li vam fer un regal molt xulo! Els nostres dibuixos sobre el llibre!

Moltes gràcies per la visita!

Educació afectivosexual a l’Escola Nova

L’alumnat de 6è ha pogut gaudir de dos tallers d’educació afectivosexual de la mà de l’associació Aplaer.

També les famílies d’aquest grup van poder compartir un espai amb l’equip d’educadors que van realitzar les sessions amb els seus fills i filles.

D’una banda, a partir de jocs i dinàmiques els nens i les nenes han pogut treballar diferents temes del món de la sexualitat (canvis en el cos i pubertat, emocions i sentiments, autoestima, identitat, relacions i límits…). En aquests tallers que es van fer de forma molt respectuosa i dinàmica, els infants es van endur nous aprenentatges i una bonica experiència en la qual van poder compartir les seves emocions, idees i dubtes.

D’altra banda, les famílies també van gaudir d’un espai per a plantejar-se el seu rol en l’acompanyament en l’educació afectivosexual dels seus fills i filles. Van poder escoltar tot el que s’havia fet en els tallers amb els nens i les nenes i també van poder qüestionar alguns temes i expressar les seves inquietuds.

El que ens ha quedat clar és que tant l’escola com la família hem de ser espais segurs i de confiança pels infants. Estar disponible per allò que necessiten i poder-ne parlar amb naturalitat és el més important!  La informació els arribarà per una o altra font: quina informació volem que els arribi per nosaltres?
Continuarem aprenent de forma conjunta en aquest tema tan important en aquesta etapa.

Us deixem un programa de l’SX3 on es parlen de tots aquests temes i hi surt un dels formadors de les sessions, el Jose. En aquest enllaç podreu veure tots els capítols: CANVIS

Moltes gràcies per la participació alumnes i famílies de 6è!  I també als professionals, l’Helena i el Jose,  que ens han acompanyat amb molt amor.

Quina emoció tenim? Quina necessitat hi ha darrere?

A sisè en algunes classes d’educació emocional utilitzem aquestes targetes per a parlar de les nostres emocions i del que necessitem.

Amb diferents dinàmiques i jocs estem aprenent que darrere una emoció hi ha una necessitat relacionada i que és molt important escoltar-nos i entendre què ens està passant.

No sempre és fàcil saber per què ens enfadem, sentim tristesa, ràbia, alegria o frustració, però gràcies a aquestes activitats hem vist que totes les emocions són necessàries i ens avisen d’alguna cosa que ens està passant o d’alguna necessitat que tenim. Això ens dona pistes per saber què podem fer per sentir-nos millor! I si cal, comunicar-ho i parlar-ne amb algú implicat o amb algú que ens pugui ajudar.

Continuarem tenint a classe aquestes cartes perquè també ens va bé per solucionar algun conflicte o alguna situació de classe. Ens ajuden molt a conèixer noves emocions, identificar com ens sentim, intentar entendre per què ens passa i poder posar fil a l’agulla!

Moltes gràcies!

Classe de 6è

Ens endinsem en el món de la llum

Hem tingut la sort, la comunitat de petites i de petits, de tornar a fer l’activitat del món del llum, un regal de la família Gómez Kozlowska de l’escola.

Colors, llum, foscor, silenci, soroll, música, somriures, mirades, descobertes, provatures, experiments,….
joc lliure amb els tubs de llum que canvien de color segons la necessitat que percep la Magda des de la distància!
Robes, peces soltes, retoladors fluorescents, miralls,…. tot en petit grup barrejant tota la comunitat de petits i petites!
Tota una experiència que ben segur ens va deixar empremta!
Gràcies Magda!

Cloenda del projecte “Esportistes diabòlics”

Amb els infants d’I4 hem estat treballant el projecte que dona nom a la nostra classe: Els esportistes diabòlics.

Aquest nom va ser fruit d’un empat, ja que la meitat dels infants volien ser la classe dels esportistes i l’altra meitat dels diables.
Hem treballat els esports que més ens agraden a través d’exposicions orals en petit grup, hem vist quina és alimentació més saludable per ser un bon esportista i hem treballat una miqueta el cos humà. També hem treballat què és un correfoc, com són els diables, quina roba porten,….
I, com a cloenda del projecte, hem anat al Pavelló Xavier Ballber de Cervelló a posar en pràctica tot allò que hem après i també hem tingut la sort de tenir la visita d’una part de la colla dels Encaputxats diabòlics, la colla de diables de Cervelló amb el Cérvol, la bèstia de foc i ens han explicat moltíssimes coses!
Gràcies a tots i totes els que heu col·laborat en el nostre projecte. Gràcies a tots plegats ha estat possible!

Som un equip!

Famílies col·laboradores a tallers, exalumnes i l’Elika participen a psicomotricitat i educació física.

A classe d’educació estem fent activitats amb col·laboració d’exalumnes, famílies i l’Elika que és l’auxiliar de conversa d’anglès.
Els exalumnes de l’Escola Nova que ara estan a l’institut i fan el servei comunitari motiven l’alumnat a participar activament en les activitats d’educació física i tallers.
També hem d’agrair la participació de les famílies en totes les activitats de l’escola i de l’Elika que ens ha descobert balls en anglès, lel vocabulari de les parts del cos, els colors i algunes peces de roba.

Escolteu ràdio Escola Nova!

Ja tenim el tercer programa de ràdio del curs gravat pel grup taronja de la Comunitat dels grans.

Ens fa molta il·lusió presentar-vos el programa d’aquest mes. Hi trobareu notícies, entreteniments, esports, agenda d’activitats i, fins i tot, embarbussaments en anglès.

No us ho perdeu!

Aquí podeu veure imatges de les sessions on hem redactat i gravat el programa de ràdio:

 

Què fem amb tantes piles?

Els nens i nenes de la classe de la natura som  els encarregats de fer difusió i recordar a tota la comunitat  que s’han de reciclar les piles.

Teniu dues opcions:
a) Llençar directament les piles en el contenidor que forma de coet que tenim al costat dels gegants al hall principal.
b) Portar les piles dins la capseta que us van donar a la classe de primer que buidarem  en un cistell i després  anirem  a llençar.
Utilitzeu l’opció que us vagi bé, però recordeu llençar les piles als contenidors corresponents.
Els nens i nenes de la classe de la Natura