Bon estiu i fins el setembre!!!

Tanquem el curs 21-22 a l’Escola Nova i engeguem el 22-23

Durant aquestes setmanes les mestres de l’escola hem estat tancant aquest curs i, com ja sabeu, obrint el curs vinent.

 

Hi ha molta feina per fer i hem estat treballant per deixar a punt les aules per l’inici de curs el 5 de setembre. Us adjuntem el calendari del curs vinent.

Ara, però, toca descansar i carregar piles amb les nostres famílies. Us deixem un recull de propostes de la Nati Bergadà que segur que us donaran idees.

Així doncs, us desitgem un bon estiu i que gaudiu molt.

Fins el 5 de setembre! 

Agraïment a l’equip de l’Espai de menjador

Abans d’acabar el curs es va fer un acte d’agraïment a totes les membres de l’espai de menjador

Tots els nens i nenes i les mestres vam fer un túnel amb forts aplaudiments per on van passar totes les monitores del menjador.

A més a més dos representants de l’alumnat, el Max i la Laia van llegir un petit discurs donant-los les gràcies.

Agraïm a la Susana tota la feina feta aquests anys que ha estat amb nosaltres a l’Escola Nova ja que de cara al curs vinent té altres reptes professionals.

Fins al setembre!!!

Acomiadem els nens i nenes de sisè

El passat dimarts 21 de juny vam fer la festa de comiat de 6è a l’Ateneu de Cervelló.

Com cada any a l’escola Nova celebrem el final d’etapa de l’alumnat de 6è amb les seves famílies. Enguany, hem pogut recuperar la celebració que es feia abans de la pandèmia, és a dir, a l’ateneu amb totes les famílies convidades, ex mestres de l’escola, actuals mestres, membres de l’equip directiu i el nostre alcalde.

La Núria Canals (cap d’estudis) va donar la benvinguda a tothom i va presidir l’acte conjuntament amb la tutora del grup, Laila Benaliti i l’especialista d’anglès, Estefania Torres.

Va ser un acte ple d’emoció i records dels moments viscuts. Després, gràcies a les famílies es va dur terme un refrigeri a l’entrada del recinte.

 

Vermell, història d’una cera de colors al Consell d’Infants de l’Escola Nova

El passat divendres dia 10 com a cloenda del Consell d’Infants, en primer lloc, vam triar dues estructures de fusta per posar al pati, un Tipi i un escenari que esperem poder instal·lar per gaudir de cara el curs vinent.

I per tancar el curs vam compartir el conte VERMELL, HISTÒRIA D’UNA CERA DE COLORS, un conte molt interessant que tracta la diversitat. A la conversa final després del conte van sortir comentaris molt interessants sobre el gènere, els sentiments, les etiquetes que patim les persones, com hem de ser com som, la importància de conèixer-nos a nosaltres mateixos i mateixes. El conte anirà a totes les assemblees de tots els cursos per a reflexionar sobre la diversitat els que doni temps aquest curs i els que no doni temps continuarem el curs vinent.

I per tancar va estar present la frase: LA DIFERÈNCIA ENS ENRIQUEIX, EL RESPECTE ENS UNEIX. Una frase que ens acompanya des de l’inici de curs i que també podreu veure representada pels alumnes de 6è en una paret pintada al pati.

Un plaer compartir un espai amb tots els infants de totes les edats des de P3 fins a 6è asseguts per ordre d’arribada a la vida conversant i construint plegats.

Visita pedagògica des de Xile

El passat 24 de maig vam tenir una visita pedagògica molt interessant a l’escola. La Directora i el Rector de l’escola Epullay Montessori de Xile van venir a conèixer diferents projectes educatius de Catalunya. De la mà d’en Marco Zagal i la Betzabé Lillo de Montessori Canela que van ser formadors de l’Escola Nova fa uns anys van arribar aquests mestres amb interès de conèixer el projecte de l’Escola Nova. Vam passar una bona estona compartint experiències, mirades, altres maneres de fer, neguits somnis… Un espai molt enriquidor que ens ha permès aturar, observar, debatre i fer escola.

Visita canina

Divendres 3 de juny hem rebut, a l’Escola Nova, una visita molt especial.

Les nenes i els nens de 3r, ho hem passat molt bé amb la companyia de la Lula i l’Aloa, dues gossetes súper dolces. El seu cuidador, en Jordi, ens ha explicat la importància de cuidar i estimar les nostres mascotes. També ens ha ensenyat a entendre-les una mica més.

Hem pogut veure les habilitats que tenen, són molt intel·ligents,  hem gaudit acariciant-les i hem jugat amb elles.

Torneu quan vulgueu, sempre sereu benvingudes!

Les nenes i els nens de 2n coneixem Cervelló!

L’alumnat de 2n estem fent el projecte del poble i hem fet dues sortides que ens han agradat molt!

Divendres 20 de maig,  vam anar a visitar el castell i l’església de Santa Maria, va ser molt interessant, vam veure què quedava del castell i ens van explicar qui hi havia viscut. Des d’allà dalt vam veure unes vistes molt boniques del poble, fins i tot es veia l’escola!

Dilluns 23 de maig, vam anar a l’Ajuntament, però abans vam passar per correus a llençar una carta que havíem escrit a les nostres famílies, ens va fer molta il·lusió! Després vam anar a conèixer l’alcalde i a veure l’Ajuntament. El Jose Ignacio ens va explicar què fan a l’Ajuntament i ens va ensenyar la sala de plens, ens va deixar fer-li moltes preguntes i fins i tot vam poder fer de regidors i regidores, va ser molt divertit!

Nous espais de lectura a les Bibliopati

Els alumnes del Consell d’infants demanaven espais de calma en el moment del pati, espais on poder llegir i estar relaxats i relaxades. Amb l’Ajuda de la comissió de biblioteca hem creat uns espais amb molt d’èxit de manera conjunta. Als dos halls que donen accés al pati s’han convertit en espais bibliopati on gaudeixen d’una estoneta de lectura.


Empremtes de compromís al Consell infants

Fa unes setmanes al Consell Escolar vam convidar a l’alumnat que s’ha incorporat a l’escola en aquests últims anys i encara no havíem presentat el quadre Empremtes de compromís que representa el projecte de convivència a l’escola.

Recordem que aquest quadre es va fer en el Consell d’infants i les assembles d’aula. Van buscar aquelles paraules que pensem que són importants i imprescindibles per a una escola que estima, que camina i que participa a favor de la convivència. Vam trobar moltes paraules: equip, comunicació, respecte, compartir, confiança, companyonia, empatia, pau, acceptar les diferències…

Amb aquelles paraules es va fer un quadre on tots els alumnes vam deixar la nostra empremta en senyal de compromís amb el projecte.

Aquest curs, hem convidat a tot l’alumnat nouvingut a partir de primer i també van fer l’acte de compromís amb la convivència a l’escola.

Els següents infants en passar pel quadre i fer el seu acte de compromís seran els alumnes de P5 actual un cop facin el pas a 1r de primària. Hem estat valorant que és un bon moment per a fer aquest pas des de més consciència i significat.

Treball en equip amb les famílies

Benvolguda comunitat,

Gràcies a la col·laboració de moltes persones l’escola batega amb força. Des de que hem pogut tornar a obrir diversos espais amb les famílies poc a poc l’escola va tornant agafar l’essència.

Amb aquesta entrada volem donar les gràcies a totes les famílies col·laboradores que o bé des de casa o bé a l’escola heu muntat armaris, esteu creant mobles pel pati d’infantil, muntat caixes, esteu cosint bosses de roba per a posar les propostes matemàtiques que estan elaborant les mestres, heu vingut a compartir amb els infants la vostra expertesa en algun tema…

El treball en equip és cabdal a l’Escola Nova, entre tots i totes fem escola. Moltes gràcies!