La classe de la biologia investiga la riera

Hem començat el Projecte de l’Aigua!

Sabeu què és un ecosistema? Sabeu que allà on hi ha aigua trobem alguna o moltes formes de vida?

Doncs nosaltres hem anat al Camp d’Aprenentatge de Can Santoi, a visitar la Rierada. Hem comprovat la qualitat de l’aigua segons els animals que hi viuen allà. Ens fa una mica de pena comprovar que la qualitat de l’aigua no és força bona tot i que es veia neta.

Hem descobert, a més, que en una petita riera podem trobar moooools petits animals (alguns microscòpics) que viuen formant cadenes alimentàries i així formant un ecosistema junt amb les plantes i arbres. Hem agafat mostres i les hem mirat amb les lupes binoculars, analitzant quins tipus d’invertebrats són. Nosaltres, que ja érem experts en fauna hem gaudit molt de l’experiència. A més, ens va fer molt bon dia i el bosc ens encanta!

També hem ajudat una mica a netejar la Riera i us volem enviar un missatge a tota la comunitat… Cuideu la Natura, doncs ella cuida de nosaltres.

El Camp d’Aprenentatge també ens ha fet una publicació al seu blog. Si voleu veure-la cliqueu aquest enllaç:

CAMP D’APRENENTATGE CAN SANTOI

 

English dialogues

Durant aquest trimestre a l’àrea d’anglès a 4t hem dedicat temps a la pràctica de situacions comunicatives orals en aquesta llengua.

Després de treballar les diferents estructures de preguntes i respostes sobre informació personal, per parelles els nens i les nenes van elaborar el diàleg per escrit, el van practicar i els vam gravar. Aquí podeu veure un petit tastet de les converses que van tenir per parelles.
Seguim treballant les diferents habilitats de la llengua anglesa en diferents contextos.
Gaudiu del vídeo!

Sortida al museu de la música

Ahir la comunitat de mitjans vam anar al Museu de la música a l’Auditori de Barcelona.

Els infants de 1r i 2n van fer equips, cadascun tenia instruments d’una família diferent i els van anar descobrint a partir d’un joc de pistes.

Els alumnes de tercer van descobrir que hi ha instruments molt i molt antics, van veure’ls i fins i tot en van poder tocar alguns. S’ho  vam passar d’allò més bé!

Van gaudir d’una bona estona a un parc proper al museu i van compartir el dinar plegats i plegades. Després d’aquesta sortida tenen moltes moltes ganes de continuar descobrint i aprenent coses noves dels instruments musicals!

El cas de la petjada blanca

Quan una aventura es converteix en llibre.

“El cas de la petjada blanca” és el llibre que aquest trimestre ens hem llegit a Primària-4 i és de l’editorial Animallibres. És un llibre emocionant, d’aventures… de misteri; d’aquests llibres que desperten les ganes de llegir.

Avui ens ha visitat la seva escriptora, la Josefina Llauradó, i ens ha explicat com a viscut ella això de fer-se escriptora, d’inventar misteris i omplir pàgines i llibres amb històries.

Li hem fet una entrevista i ha sigut molt amable de contestar totes les nostres preguntes, encomanant-nos, una mica,  la seva passió pel món artístic de la literatura per a joves lectors. A més, ens ha dedicat i signat els nostres llibres.

Des de la classe de la Biologia i des de l’Escola Nova, moltíssimes gràcies!!!

Booktrailers del grup taronja

A continuació podreu veure els booktrailers que han creat el grup taronja del taller dels grans.

Com ja hem explicat en les entrades anterior l’alumnat del taller dels grans estan descobrint els àlbums il·lustrats que tenim a la biblioteca de l’escola.

Per fer-ne difusió estan creant uns booktrailers ben interessants.

Us deixem fotos del procés de producció i els vídeos.

IX Certamen de lectura en veu alta

El certamen de lectura torna a l’Ateneu de Cervelló.

El passat divendres 3 de març va tenir lloc el IX Certamen de lectura en veu alta de Cervelló. Aquesta edició ja ha tornat a la normalitat després de dos cursos i s’ha fet a l’ateneu.

Les nostres finalistes de cinquè van ser la Mel Gómez i la Valeria Rodríguez i les de sisè la Clara Cobo i la Omara Sevillano. Totes quatre ho van fer molt bé tot i que no es van endur el premi final. Les volem felicitar a totes quatre!

El jurat d’enguany eren l’alcalde de Cervelló, el Jose Ignacio Aparicio, la regidora d’educació, la Montse Canas i les representants de les tres direccions dels centres de Cervelló ( la Núria, el Fran i l’Andrea).

La semifinal es va portar a terme a l’escola el dilluns 27 de febrer i va tenir de jurat la Laura Martinez i la Raquel Criado com a representants del claustre i la Mari Gonzalez com a representant de l’AFA.

Volem agrair molt la participació de tothom per tal que aquest certamen s’hagi pogut portar a terme: alumnat, mestres, ajuntament i AFA.

 

 

Qui té ganes de jugar?

Els divendres a l’hora del pati els nens i nenes de sisè de Primària fan propostes de joc cooperatives perquè la resta d’infants de l’escola puguin gaudir d’un pati més divertit i variat.

Per iniciativa dels nens i les nenes, a través del Consell d’Infants es va recollir la idea i el curs de sisè es va organitzar per poder-la dur a terme.

Per grups van preparar els jocs i van pensar la manera d’organitzar-se i el material que necessitarien. No només això, cada setmana preparen el joc i el dinamitzen perquè tothom que vulgui pugui jugar tot prenent el rol de monitors i de monitores. Com es nota que ja són els grans i les grans de l’escola!

Estem molt agraïts i agraïdes per la tasca que estan duent a terme i els volem animar que continuïn així el que queda de curs per engrescar a que tothom cooperi i s’ho passi d’allò més bé!

Moltíssimes gràcies 6è per a fer dels divendres un dia especial!

Carnestoltes Escola Nova 2023

El 17 de febrer va arribar la Reina Carnestoltes i ens va animar a fer gresca i xerinola!

L’Esparriot ens va visitar per donar la primera consigna i començar a preparar les nostres disfresses.

I així va començar dilluns on a l’escola vam poder veure molts colors com arc de Sant Martí.

Els i les ajudants de l’Esparriot van poder visitar les classes per veure si els nens i les nenes venien ben preparats i preparades a classe!

Però aquest només va ser l’inici i també vam poder veure per l’escola a tothom amb pijama, disfresses variades i molts gòtics i gòtiques en la celebració del Dijous Gras on vam fer un berenar típic al pati.

Al matí de divendres mentres feiem un assaig ens van visitar els nois i les noies de l’Institut que feien la seva rua pel poble! Quina alegria ens va fer aquesta retrobada!

Tot semblava a punt per la gran festa de divendres a la tarda. Ja hi erem tots i totes, també les famílies, els gegants de l’escola i la Reina Carnestoltes.

 

 

Cada classe es va disfressar del nom de la seva aula. Menys els de sisè, que van fer una representació de totes les disfresses que havien portat al llarg de la seva etapa a l’escola. Tots i totes van fer uns fantàstics balls que havien preparat amb molta il·lusió i esforç!

Inclús els mestres i les mestres van sorprendre amb un ball amb molt de ritme!

Amb la lectura del testament per part del presentador, vam donar fi a la festa de Carnestoltes!

 

Des de l’escola Nova, del Carnestoltes m’acomiado,

I al món dels dibuixos aniré,

però l’any vinent tornaré,

i la gresca de nou us portaré.

Animació lectora: ens visita la Muntsa Mimó

L’alumnat de segon i de sisè hem tingut la visita de l’escriptora Muntsa Mimó

El passat dimecres 22 de febrer ens va visitar la Muntsa Mimó que és l’autora dels llibres que ens hem llegit.

Sempre és un plaer escoltar-la i conèixer de primera mà com és l’experiència d’escriure un llibre.

Li hem pogut fer un munt de preguntes que ens ha contestat molt amablement.

A sisè ens hem llegit el llibre “Ets prou llesta Nyumbú?” i a segon “Una capsa de secrets” i que la Muntsa ens ha signat.

Volem agrair a la Carme de l’editorial Animallibres per aquesta experiència tan bonica.

Projecte i audiovisuals: la sexualitat

L’alumnat de sisè han fet creacions audiovisuals per explicar el què han après en el projecte de la sexualitat.

Els nois i noies han fet una gran feina de producció, gravació i edició per tal de plasmar els aprenentatges del projecte. Com veureu cadascun dels productes està creat amb una tècnica diferent ( representació, dibuix, imatges reals, stop-motion…)

Seguidament en podreu veure els resultats i una petita explicació de cadascun:

Grup 1: Pubertat i canvis del cos

Aquest grup ens explica quins són els canvis més importants del cos durant la pubertat i han fet una petita representació explicant la menstruació. És la primera vegada que es fa un vídeo fent servir la pantalla chroma que tenim a l’escola.

Grup 2: Mètodes anticonceptius i prevenció de malalties

El grup dos ens expliquen quins són els mètodes anticonceptius més importants i ho fan en format anunci amb un eslògan ben clar “Sí que passa”. Han combinat la representació amb imatges reals.

Grup 3: Fecundació, gestació i part

Aquest grup a través de la il·lustració ens expliquen el procés de la fecundació, la gestació i el part. I a més a més hi ha una sorpresa final al part.

Grup 4: Relacions afectivo-sexuals i consentiment

El grup número quatre ens presenta dues situacions on el consentiment és molt important i ho fan amb la tècnica de l’stop-motion amb ninos de plastilina.

Grup 5: Identitat de gènere i identitat sexual

Aquest grup ens explica amb les seves paraules quins tipus de identitat de gènere i sexual podem trobar. Ho fan amb la tècnica de l’stop-motion amb ninos playmòbil.

 

Esperem que us hagi agradat!