Ens formem en Coeducació

El passat 17 de febrer les mestres de l’escola vam rebre la primera xerrada formativa sobre coeducació per part de la Laila Benaliti.

En aquesta primera sessió, es varen tractar temes com què vol dir coeducar, què significa que una escola sigui feminista, el sistema sexe-gènere, la classificació binària que tendeix a fer la societat, l’androcentrisme, els reptes de l’escola per educar en la igualtat, les lleis que emparen als centres educatius tractar aquesta temàtica i el programa Coeduca’t del Departament d’Educació.

En la segona sessió que va ser el 17 de març, vam estar veient com cal treballar tot això als centres educatius i l’educació afectiva sexual.

Sens dubte la temàtica ens va fer parlar molt, ja que vivim en una societat patriarcal on no ens adonem del bombardeig que rebem les dones, la nostra generació de filles, netes, cosines… en la cura del cos, el politreball, les desqualificacions per decidir no ser mares, els baixos sous, actualment la mestressa de casa continua sense cap sou per la feina que fa quan en alguns països Europeus en reben…

Educar a les noves generacions és garantia d’igualtat, tot i que l’escola només és un pilar més i la societat un altre.

2 respostes
  1. Laila
    Laila says:

    Ha estat un plaer fer-vos aquestes sessions, perquè entre totes hem après i crescut. Sens dubte, a l’ Escola Nova eduquem per la igualtat.

    Respon

Trackbacks i pingbacks

  1. […] amb aquesta línia, el passat curs la nostra companya, Laila Benaliti, ens va realitzar una formació a l’equip docent de dues sessions sobre coeducació, educació sexual i com aplicar la igualtat de […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *