Selfies poètics a cicle superior

Els nens i nenes de cicle superior han estat endinsant-se en el món de la poesia.

A les sessions de biblioteca hem estat treballant durant diversos dies alguns dels aspectes de la poesia. Per fer aquesta activitat ens hem inspirat en els Selfies poètics de la Maria Gajas (una gran experta en literatura infantil i juvenil).

Hem portat a terme l’activitat en diverses sessions.

En la primera vam parlar sobre què és la poesia per nosaltres. Cadascú va fer un post-it amb les seves idees i vam fer una posada en comú. Al final ho vam recollir tot en uns murals que vam penjar a la biblioteca. També vam poder llegir llibres de poesia que tenim a la biblioteca.

A la segona sessió vam fer una passejada poètica. Els nens i nenes es van trobar penjats molts poemes a la biblioteca. Els poemes eren del llibre “Viatja vers. Poesia a la butxaca dels texans” de la Chiara Carminati. En silenci i en un ambient molt íntim van poder llegir els poemes i van triar el que més els va arribar, els va emocionar o es van sentir interpel·lats. Llavors l’havien de despenjar i escriure sota el títol la primera paraula que els vingués al cap. Darrera van escriure perquè havien triat el poema.

A l’última sessió individualment o per parelles els nens i nenes van transformar el poema en una producció audiovisual. Van crear vídeos a partir dels poemes que havien llegit intentant transmetre amb imatges allò que havien llegit. Us en deixem una mostra:

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *