La mirada sistèmica al Consell d’Infants

Benvolguda comunitat,

El 21 de setembre vam celebrar el primer Consell d’Infants d’aquest curs 2022-23.  Aquest curs, a banda dels infants del consell i la directora, alguns dies concrets, també tindrem convidades a les coordinadores Lídia, Raquel o Sheila.  Aquest curs continuarem construint tot el que vam començar el curs passat amb el pati, també la importància del medi ambient i com podem millorar a l’escola en aquest aspecte i finalment treballarem la perspectiva de gènere i la coeducació.

Per a qui no sap o no recorda com és i com funciona el Consell d’Infants?

El Consell d’Infants són unes trobades pel benestar de la convivència. Està formada pels delegats i delegades de cada classe des de P5 fins a 6è, que representen a les seves classes, i la Directora del centre. Cada infant porta els punts a tractar que han decidit prèviament a les assemblees d’aula i també es treballa a través d’un tema central de manera transversal.


Al Consell d’infants es posen en comú els temes, ens organitzem per a buscar solucions i es on en resposta de nou a l’espai d’Assemblea. Tot això ho fan amb l’acompanyament de la Directora que modera la reunió i acompanya als infants en aquest procés. Quan fem aquestes reunions sempre respectem l’ordre sistèmic a la reunió i ens endrecem per ordre d’arribada a la vida, donant així un valor especial a les experiències que pel pas dels anys ens ajuden a créixer. Hi ha la representació del grup classe amb un playmobil que hi és present en totes les trobades. Això ajuda als infants a tenir molt present que no parlen en veu pròpia sinó en representació del seu grup.


Ens repartim les tasques dins del Consell per a fer altres reunions amb altres mestres o coordinadores per a trobar respostes o fer propostes per a millorar el nostre dia a dia a l’escola.  Els delegats i delegades es prenen molt seriosament la responsabilitat que tenen envers els seus companys i és un goig compartir aquest espai.

Un plaer continuar treballant un espai d’escolta activa en assemblea i en comunitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *